Siden slutten av 1950-tallet har Vaughan Company vært drevet av spørsmålet «Hvordan kan dette bli bedre?». Dette førte Jim Vaughan til å oppfinne verdens første «chopper» pumpe. Etter utallige timer med reparasjoner av tette gjødselpumper for lokale melkebønder, visste han at det måtte være en bedre løsning.

Vaughan Company introduserte verdens første «chopper» pumpe i 1960, og det revolusjonerende produktet fant anvendelser langt utover meierigården. Med over 62 års erfaring, 40 verdensomspennende patenter og fire generasjoner med ekspertise, er Vaughan Company nå en ledende aktør innen pumpeindustrien. De tilbyr høytytende og svært pålitelige pumper til krevende arbeidsmengder i korreksjonsanlegg, meierigårder, avløpsrenseanlegg og mer.

Vaughan Company vet at hver pumpebruker står overfor unike situasjoner. Derfor tilbyr våre lokale salgsrepresentanter over hele landet fremragende kundeservice når det trengs mest. Enten det er å skreddersy pumpe løsninger for en spesifikk situasjon eller gi støtte etter installasjon.

Nesten alle Vaughan Companys materialer er produsert i USA og konstruert i deres 140 000 kvadratfot store produksjonsanlegg i Washington. Med et omfattende lager på $10M, en stor overskudd av reservedeler og sterke relasjoner med innenlandske leverandører og støperier, sikrer Vaughan pålitelig kvalitet og raske leveringstider.

For å opprettholde vår posisjon som bransjeleder, tar Vaughan Company i bruk den nyeste teknologien. De bruker intern 3D-datamodellering, noe som lar de lage nøyaktige tilpasninger og presisjonstøping for alle komponenter.

Når du kjøper fra Vaughan, får du rett og slett det beste.

Vaughan kvernpumper

Vaughan kvernpumper skiller seg ut fra mengden. Denne unike sentrifugalpumpen kan hakke alle innkommende faststoffer før pumping, noe som beskytter pumpen mot tilstopping og tilfører verdi til nedstrøms komponenter, prosesser og miljøet.

Pumpen er konstruert med varmebehandlede og herdede slittekomponenter i støpt stål, noe som gir en uovertruffen motstand mot støt og slitasje. Disse robuste, patenterte komponentene jobber sammen for å takle selv de mest utfordrende faststoffene. Faststoffene hakkes når de passerer mellom kutterstangen og impellerens blad, og mindre partikler pumpes lett bort takket være impellerens sentrifugalkraft.

Vaughan kvernpumper har en tørr sugekapasitet på opptil 6,7 meter og kan levere over 3.000m3/h med en hydraulisk effektivitet på over 70%. Utløpsstørrelsene varierer fra 75 mm til 400 mm, og pumpen kan utrustes med direkte eller belte-drevne konfigurasjoner. Denne pumpen, som er felttestet og optimalisert i over 60 år, kommer med en garanti mot tilstopping.

Vaughan Chopper Pump er en allsidig løsning for en rekke applikasjoner. Enten det er i bil- og stålindustrien, kjemisk/petrokjemisk sektor, entreprenørtjenester, næringsmiddelbehandling, gruve- / sand- og grusindustri, papir- og treprodukter eller avløpsbehandling, kan Vaughan Chopper Pump håndtere det.

Vaughan kvernpumper

Vaughan skruepumper

Vaughan Companys Triton® skruesentrifugalpumper kombinerer fordelene ved Vaughans førsteklasses pumpedesign med fordelene ved høyeffektiv, ikke-tilstoppende ytelse. Triton skruesentrifugalpumpens åpne kanalimpeller er ideell for håndtering av tykke slam, store eller trådaktige faststoffer, skjærsensitive væsker og delikate eller svært slitende materialer.

Triton-pumpen utmerker seg med bratte ytelseskurver og tungt belastede kraftpakker. Med en levetid på 100 000 timer for lagrene, har Triton-pumpen ikke-overbelastende kraftkarakteristikk og er tilgjengelig i horisontale eller vertikale pidestallkonfigurasjoner. Pumpen kommer også med en valgfri standard motor med vannskyllende mekanisk tetning eller pakking.

Triton-pumpen er høyeffektiv, noe som resulterer i energibesparelser. Den lave skjærstyrken sikrer en mildere pumping, mens dens lave NPSH minimerer sugekravene. Med en tilbaketrekkelig kapsling for enkel vedlikehold, og en mekanisk tetning eller pakning for full fleksibilitet, tilbyr Triton mange fordeler. Denne pumpen har også en spylefri mekanisk tetning, som fullstendig eliminerer behovet for et spylesystem. Triton er tilgjengelig med valgfrie materialer for korrosjons- og slitasjemotstand og har bevist seg å ha de mest pålitelige tetningssystemene tilgjengelig for alvorlig bruk. I tillegg er komponentene utbyttbare med Vaughan Chopper Pump-komponenter, noe som gir økt fleksibilitet på anlegget.